Parkeren tijdens de 112GroningenDag: Kom ook op de fiets

Deel dit artikel
Redactie 112Groningen

Groningen – Op zaterdag 11 juni 2022 van 10.00 tot 17.00 uur vindt voor de derde keer de 112GroningenDag plaats in de MartiniPlaza, aan de Leonard Springerlaan 2 te Groningen. De organisatie van de 112GroningenDag verwacht grote publieke belangstelling. Wij adviseren u om zoveel mogelijk op de fiets te komen naar MartiniPlaza of met het openbaar vervoer.

MartiniPlaza ligt op ongeveer 15 minuten lopen vanaf het NS-station Groningen. In en om Groningen zijn momenteel veel wegwerkzaamheden. Houd daar rekening mee als u MartiniPlaza bezoekt. Bekijk alle wegwerkzaamheden in Groningen via www.Groningenbereikbaar.nl. Bekijk via deze link de actuele situatie rondom de MartiniPlaza.

Met de auto? In de nabije omgeving van de Martiniplaza zijn 1500 (deels betaalde) parkeerplaatsen. Tegenover de hoofdingang van de MartiniPlaza ligt de Martini parkeergarage met minimaal 600 plekken, er lopen ook verkeersregelaars. Daarnaast kunt u gratis parkeren op het parkeerterrein van de Gasunie(vooral voor standhouders beschikbaar) aan de Concourslaan 17 in Groningen (10 minuten lopen via tunneltje Concourslaan vlakbij de ijscoboer). Het tunneltje onder de ringweg gelijk naast de Plaza is afgesloten vanwege werkzaamheden.

 

Pendelbus vanaf P+R

Mochten alle parkeerterreinen vol komen te staan, dan kan er gebruik worden gemaakt van drie P+R parkeerplaatsen. Mensen die vanuit het Noorden en Oosten van de provincie komen en mensen vanuit bijvoorbeeld Beijum en Lewenborg en Oost Groningen (Winschoten enz.) kunnen gebruik maken van het P+R terrein bij Kardinge. Vanaf dit terrein vertrekt 8 keer per uur een bus (lijn 3 of lijn 4). Deze bus stopt op de Verzetstrijderslaan. Vanaf deze halte is MartiniPlaza, via het stadspark, uitstekend lopend te bereiken.

De mensen die vanuit het westen van de provincie komen (en uit de provincie Friesland) kunnen gebruik maken van het P+R terrein bij Hoogkerk. Vanaf dit terrein vertrekt 8 keer per uur een bus (lijn 3 of lijn 4). Deze bus stopt op de verzetstrijderslaan. Vanaf deze halte is MartiniPlaza, via het stadspark, uitsteken lopend te bereiken.

Voor bezoekers vanuit het zuiden zijn er vanaf het P+R terrein bij Haren mogelijkheden. De daar vertrekkende bussen, stoppen bij de Van Ketwich Verschuurbrug, dat is redelijk ver van MartiniPlaza. Doorrijden naar het station en vanaf het station met lijn 10 (Hoornsemeer) naar MartiniPlaza, halte Paterswoldseweg bij Auto Century is een goed alternatief.

Kaartjes voor de bus zijn te koop in de automaat op de P+R parkeerterreinen of bij de chauffeur in de bus. (Betalen met pin) Er kunnen maximaal 5 volwassenen reizen op één kaartje (retour). Voor meer informatie check voor uw vertrek de actuele tijden op: www.qbuzz.nl/gd

 

Nb: Van vrijdag 10 juni 22.00 uur tot maandag 13 juni 6.00 uur ligt de Paterswoldseweg eruit bij het viaduct naast Century.

Voor Hoogezand / Winschoten is P+R Meerstad (lijn 5) en dan vanaf Hoofdstation lijn 10. Is een goede reissuggestie.

Video tweede editie

Advies: Kom vooral op de fiets, het wordt mooi weer 11 juni ! Er is ook Rapalje op de drafbaan.

Laatste info over de 112GroningenDag 11 juni: Klik hier

Foto's

Deel dit artikel

Video

Social media