Verdachte dodelijke steekpartij met zwaard niet blij met PBC-rapport 

Deel dit artikel
ADP

GRONINGEN (ADP) – De 21-jarige man uit Groningen die verdacht wordt moord op zijn leeftijdsgenoot Damian Eggens in een woning aan de Damsport, is niet blij met het rapport van het Pieter Baan Centrum (PBC). ‘Het is een onprofessionele bende die uit 84 pagina’s bestaat en nog wel dubbelzijdig geprint’, zei de man vandaag tijdens de laatste inleidende zitting. 

Zijn zaak wordt 24 juni inhoudelijk behandeld. De man wilde nu alvast aangeven dat hij het niet eens is met de conclusie van het PBC. ‘Daar hebben we het dan wel over’, zei de rechter tegen de verdachte.

 

Volledige bekentenis

De man erkent dat hij Eggens heeft gedood. Tijdens een eerdere zitting toonde hij veel spijt. Dit herhaalde hij vandaag opnieuw: ‘Ik zit hier niet om mijn onschuld te bewijzen, of om een strafvermindering. Ik heb een grote fout begaan’. De man zit vast voor de dodelijke steekpartij, waarbij hij een zwaard gebruikte. Dit gebeurde op 20 november in de wijk Hoornsemeer. Op de stoep van de woning vonden de agenten het steekwapen. De zaak is zogenoemd ‘zittingsklaar’. De rapporten zijn binnen en het onderzoek is verder afgerond.

 

Motief

In de dagen na de dodelijke steekpartij organiseerden vrienden van Eggens’ ouders een inzamelingsactie om de uitvaart te bekostigen. De actie leverde ruim 10.000 euro op. Waarom de verdachte Eggens neerstak, is tot nu toe niet bekend gemaakt. Het Openbaar Ministerie gaat vooralsnog uit van moord, dat wil zeggen dat de daad van tevoren is gepland. Mogelijk is er sprake geweest van een wraakactie. De Stadjer blijft tot de volgende zitting in juni in voorarrest.

Foto's

Deel dit artikel