Driebondsbrug gaat vrijdag twee keer een kwartier open (update)

Deel dit artikel
Tekst: Oogtv (bron)

Groningen – De Driebondsbrug gaat vrijdag twee keer een kwartier open voor de recreatievaart met staande mast. Dat laat Rijkswaterstaat weten.

De brug gaat om 14.00 uur vijftien minuten open. Om 14.30 uur gebeurt dat nog een keer. Voor de brug in de oostelijke ringweg geldt een bediening op afspraak. In februari bleek dat er een probleem is met de software die de brug aanstuurt. “Daardoor is de bediening onvoorspelbaar en daarmee onveilig”, laat Rijkswaterstaat weten. “Daarom zijn we gestopt met de normale bediening en zijn we over gegaan op bediening op afspraak voor bijzondere transporten en zeevaart.”

Om de brug te kunnen openen moeten er extra veiligheidsmaatregelen getroffen worden. “De brug ligt in de oostelijke ringweg waarbij het belangrijk is dat verkeer veilig tot stilstand wordt gebracht bij een brugopening. Daarom maken we gebruik van wegafzettingen, verkeersregelaars en monteurs.” De volgende brugopening van de Driebondsbrug staat gepland voor 7 juni aanstaande om 10.00 uur.

Update: Dit bericht vermeldde in eerste instantie dat de brug een half uur open zou staan. Later werd duidelijke dat het ging om twee openingen van een kwartier.

Foto's

Deel dit artikel

Social media