112GroningenDag: USAR komt ook zaterdag 11 juni 2022

Deel dit artikel
Redactie 112Groningen

Groningen – Op zaterdag 11 juni 2022 zal Urban Search and Rescue of USAR zich presenteren tijdens de 112GroningenDag in  de MartiniPlaza. Tot 11 juni 2022 stellen we alle deelnemers aan u voor!!

USAR.NL is een specialistisch bijstandsteam dat in binnen- en buitenland kan worden ingezet. In september 2017 verleende het team nog twee weken noodhulp op het eiland Sint Maarten na de ravage die orkaan Irma achterliet.

 

USAR.NL bestaat bestaat uit zoek- en reddingspersoneel, verpleegkundigen en artsen, speurhonden en -geleiders, bouwkundigen, ondersteunend personeel en leidinggevenden. USAR.NL telt bij een inzet zo’n 61 medewerkers. Hiervoor kan geput worden uit een personeelsbestand van ca. 145 medewerkers. Deze medewerkers zijn allen werkzaam voor de Veiligheidsregio’s Hollands Midden, Haaglanden, Rotterdam-Rijnmond, Zuid-Holland Zuid en de Nationale Politie, Ministerie van Defensie, Haags Medisch Centrum en het Instituut Fysieke Veiligheid. Ze waren er ook in 2016 bij !

Het team bestaat inmiddels 19 jaar en is ingezet in onder andere Marokko, Pakistan, Haïti, Nepal en Sint Maarten. Ook in Nederland is er gebruik gemaakt van het expertise van USAR.NL zoals bij het ongeval met het brugdek in Alphen aan den Rijn, een gasexplosie in Rotterdam en de instorting van een winkel in Den Bosch. Tijdens de 112Groningen-dag is de reddingsgroep van Veiligheidsregio Hollands Midden de hele dag aanwezig om alle vragen te beantwoorden en het materieel van USAR.NL te demonstreren. Zo kun je bekijken welke middelen USAR.NL gebruikt om slachtoffers onder het puin te bevrijden. Komt dat zien! (foto`s van 2016)

Op zaterdag 11 juni 2022 vindt voor de derde keer de 112GroningenDag plaats in-en om de MartiniPlaza in Groningen. Van 10.00 tot 17.00 uur zijn er diverse hulpverleningsinstanties en geven talrijke spectaculaire demonstraties van vele hulpdiensten en er is een een grote informatie / veiligheidsmarkt. Op het Horecaplein kunt terecht voor een hapje en een drankje. U bent van harte welkom!! De 112GroningenDag wordt mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor A&S Vancare en subsponsor 101BHV.nl.

Ze staan op het buitenterrein aan het einde van het demoveld. (doorlopende demonstraties)

Trailer

Foto's

Deel dit artikel

Video