Kabinet trekt 680 miljoen extra uit voor schadeherstel Groningen

Deel dit artikel
Foto's: 112Groningen.nl & OOGTV (Bron)

Groningen – Het kabinet trekt 680 miljoen euro extra uit voor de schade en hersteloperatie in Groningen als gevolg van de aardbevingen door de gaswinning. Dat blijkt uit de voorjaarsnota van het kabinet.

Er is 225 miljoen euro beschikbaar om woningen te verduurzamen als het lang duurde voordat er een besluit genomen was over een schademelding. Daarnaast is er 350 miljoen euro om schade aan huizen te herstellen om te voorkomen dat bij nieuwe aardbevingen schade terugkeert of verergert. Bijvoorbeeld bij funderingen.

Daarnaast is er 17 miljoen euro beschikbaar voor huurders die zelf verbeteringen aan hun woning hebben gedaan, maar dat verloren is gegaan vanwege het versterken van de woning. Zij krijgen een vergoeding van minimaal drieduizend euro.

Voor geestelijke ondersteuning voor Groningers is er 2,2 miljoen euro beschikbaar. Daarnaast is er onder andere 19,5 miljoen euro om de komende jaren financieel bij te kunnen springen bij schrijnende situaties, zoals financiële problemen door persoonlijke omstandigheden.

Foto's

Deel dit artikel