Donderdag meer duidelijkheid over grote zweefmolen Meikermis

Deel dit artikel
Foto's: 112Groningen.nl & OOGTV (Bron)

Groningen – De grote zweefmolen op de Meikermis is woensdag nog altijd gesloten voor het publiek. Volgens de gemeente Groningen volgt er op donderdag meer informatie.

Zondagavond raakten bij een ongeluk met de attractie op de Grote Markt drie mensen gewond. Het ging mis tijdens het wisselen van de passagiers. Terwijl een nieuwe groep de attractie inging voor een rit, begon het zestig meter hoge apparaat ineens te draaien. De beheerder kon niet op tijd op de noodknop drukken en drie bakjes knalden tegen elkaar en de hekken rond de attractie. Drie mensen liepen blauwe plekken en schrammen op. Een meisje werd behandeld aan een snijwond. Eerder op de dag was er ook al sprake van een storing.

Direct na het ongeluk werd de zweefmolen gesloten. De afgelopen dagen is er onderzoek gedaan. Dinsdag meldde de gemeente dat het euvel boven water was. De oorzaak blijkt een technisch defect te zijn geweest. Er was een breuk ontstaan in de bekabeling. Die breuk is inmiddels hersteld. Woensdag is een keuringsinstantie langs geweest om de attractie te onderzoeken en te inspecteren. De NVWA is ook bij deze keuring betrokken.

Het resultaat van deze keuring is nog onbekend, en dat betekent dat de attractie ook woensdag de hele dag voor het publiek dicht bleef. In de loop van donderdag wordt er meer informatie verwacht.

Foto's

Deel dit artikel