Geld beschikbaar voor nieuwe brandweerwagen

Deel dit artikel
M.Huising/112gr.
Menterwolde -

De gemeenteraad van Menterwolde, onder leiding van waarnemend burgemeester Schollema, heeft 100.000 euro beschikbaar gesteld om een 25 jaar oude auto te vervangen. De 25 jarige auto een HV-2 met roepnummer 585 is in 1981 in dienst gekomen bij de voormalige gemeente Oosterbroek. In 1990 zijn de gemeenten Meeden, Muntendam en Oosterbroek samengevoeg tot de gemeente Menterwolde (het eerste jaar nog Oosterbroek).

In 1996 werd in Zuidbroek een nieuwe post geopend. Waarna de posten Noordbroek en Muntendam werden opgedoekt De 585 verhuisde mee naar de nieuwe post in Zuidbroek en er werd tevens een nieuwe TAS (Dennis Rapier) in gebruik genomen. In het kwart eeuw dat de 585 in dienst is bij de brandweer, is hij waarschijnlijk bij honderden uitrukken ingezet. De bouw van de nieuwe brandweerwagen wordt openbaar aanbesteed. De wagen wordt mede vervangen omdat deze niet meer voldoet aan de eisen van de moderne tijd.

Als er iemand is die nog foto's heeft van de eventuele officieële overhandiging van deze wagen en deze voor mij wil kopieëren neem dan contact met mij op via [email protected]

Foto's

Deel dit artikel