Geen ‘liefde’ tussen kat Nemo en politiehond: “Dit was puur zakelijk” (update)

Deel dit artikel
Foto's: Tekst: Oogtv (bron)

Groningen – Het leek klip en klaar. De beroemde stadskat Nemo die in de nacht van zaterdag op zondag een politiehond aan de haak probeerde te slaan. Maandag werd duidelijk dat het om een zakelijk overleg ging.

Nemo reageerde op zijn eigen Instagramaccount op de berichtgeving van OOG Tv. “De Groningse omroep schrijft over een potentiële date met een politiehond. En ik kan me indenken dat de foto die suggestie wekt van een contact in romantische sferen. Maar, ik wil dat weerleggen. Ik hou in zijn geheel niet zo van honden”, schrijft Nemo.

Volgens Nemo werd er op de foto een zakelijk overleg gevoerd: “In mijn functie als Koning van de Vismarkt heb ik professionele verplichtingen. Deze worden allemaal wat teveel bij elkaar. Sinds we weer kunnen genieten van het nachtleven, en van elkaar, is het in de nacht drukker dan ooit in mijn mooie stad Groningen. Een hele nieuwe lichting aan studenten hebben achterstand in te halen. Maar missen nog opvoeding in ‘hoe t heurt’. (…) Om een lang verhaal kort te maken: ik heb hulp nodig. Ik bood deze hond daarom een baan aan. We kunnen dan de taken verdelen. Hij/zij denkt er over na en moet nog even met haar collega’s overleggen of een bijbaan in orde is. Zo ja, dan hebben we het de volgende keer over de arbeidsvoorwaarden. Welke hondenbrokken enzo.”

De redactie van OOG Tv heeft het verhaal proberen te verifiëren bij de afdeling ‘politiehonden Noord-Nederland‘. Daar liet men echter weten dat de bewuste politiehond en baasje momenteel op een geheime missie zijn.

Foto's

Deel dit artikel