Honderd asielzoekers tijdelijk opgevangen in voormalig Leger des Heils-pand aan Damsterdiep

Deel dit artikel
Foto's: Tekst: Oogtv (bron)

Groningen – Het COA vangt zo’n honderd asielzoekers tijdelijk op in het voormalige pand van het Leger des Heils aan het Damsterdiep. Dat doet het COA (in samenspraak met de gemeente) omdat de tijdelijke wooncontainers voor asielzoekers op het braakliggende terrein aan de Sint-Petersburgweg niet op tijd klaar zijn.

De asielzoekers werden tot nu toe opgevangen in de voormalige XL-teststraat bij P+R Meerstad. Maar omdat hier een nieuwe weg wordt aangelegd, moet de teststraat worden gesloopt. Afgelopen zondag moest deze opvangplek leeg zijn.

De 375 mensen die opvang kregen in de voormalige XL-teststraat, worden nu opgevangen op andere plekken. Ongeveer honderd van hen zouden vanaf nu een plek krijgen in één van de tijdelijke wooncontainers aan de Sint-Petersburgweg, omdat de kinderen uit deze gezinnen in Groningen naar school gaan.

Volgens wethouder Isabelle Diks zijn de wooncontainers echter niet op tijd gereed. De honderd asielzoekers zijn daarom tijdelijk ondergebracht in het voormalig pand van het Leger des Heils aan het Damsterdiep. “Naar verwachting gaat dit maximaal vier weken duren”, schrijft Diks in een brief aan de gemeenteraad. “Daarna verhuizen ze alsnog naar hun nieuwe locatie aan de Sint Petersburgweg.”

Het COA is verantwoordelijk voor de kosten, begeleiding, het beheer en voor de veiligheid van de bewoners op de tijdelijke locatie.

Foto's

Deel dit artikel