Cel en jeugd-tbs voor man (19) die tiener afperste met nepwapen

Deel dit artikel
112Groningen.nl & ADP (bron).
GRONINGEN (ADP) – Een 19-jarige man uit Groningen is voor het afpersen van een tiener en verboden wapenbezit 264 dagen jeugddetentie en jeugd-tbs opgelegd. De man dwong het slachtoffer een auto in te stappen door met een wapen te dreigen en eiste geld.
Het slachtoffer stapte vorig jaar in augustus naar de politie. Hij had een beangstigend autorit achter de rug, die hij tegen zijn zin had gemaakt. Hem was een wapen op het hoofd gericht en hij moest geld afgeven. Hij kende de dader niet, maar wel de man achter het stuur. Hij gaf die naam door en het kenteken van de auto. De bestuurder van de auto had kort daarvoor voor een paar dagen onderdak gehad van het slachtoffer. Als onderpand gaf hij zijn gastheer een zonnebril en een bankpas. De bestuurder wilde dat terug en de bijrijder, de 19-jarige Stadjer, zou dit wel even fixen.
Na het afgeven van vijftien euro mocht het slachtoffer weer gaan. De 19-jarige stond twee weken geleden terecht. De bijrijder moet op een later tijdstip voor de rechter verschijnen. De straf die de 19-jarige kreeg opgelegd, komt overeen met de eis van het Openbaar Ministerie (OM). De rechter hield rekening met persoonlijkheids- en ontwikkelingsstoornissen van de man. En dat die problemen worden verergerd door cannabisgebruik. De feiten kunnen hem in verminderde mate worden aangerekend. Een langdurige en intensieve behandeling is van groot belang.

De Stadjer heeft 264 dagen in voorarrest gezeten, hij kan direct beginnen met zijn behandeltraject.

Foto's

Deel dit artikel