Paintballen is leuk maar niet in een woonwijk

Deel dit artikel
Politie Groningen Centrum (Instagram).

Groningen – Afgelopen twee weken kreeg de politie meerdere meldingen van buurtbewoners die dachten dat er werd geschoten in hun wijk. Ook meldden zich mensen waarvan de woning en auto waren beschoten met verf.

Het bleek te gaan om een aantal jongemannen die met paintballwapens op straat, niet alleen op elkaar maar ook op huizen en auto’s schoten. Dit gebeurt in verschillende wijken in de stad. De politie heeft een aantal jongemannen aangehouden en hun paintballwapens in beslag genomen. Wanneer de politie een melding ontvangen waarbij er mogelijk sprake is van een vuurwapen, maakt de politie zoals u op de video kan zien gebruik van een uitpraatprocedure.

Ze dragen een masker, een helm en een paintballgeweer dat soms niet te onderscheiden is van een echt wapen.  Wanneer de politieagenten niet kunnen zien of het om een echt vuurwapen gaat of niet, handelen ze alsof het om een echt vuurwapen gaat.
Het is verboden om het wapen op de openbare weg bij je te hebben en te gebruiken.
Een paintballwapen is op zich geen verboden wapen, zolang je deze alleen op privéterrein of op een terrein met speciale vergunning gebruikt. Je moet wel minimaal 18 jaar oud zijn.  Er zijn genoeg plekken waar je op een veilige en legitieme manier kunt paintballen, maak er gebruik van!

Foto's

Deel dit artikel