Welke arbodienst uit Groningen past het beste bij uw organisatie?

Deel dit artikel
Foto's: Ingezonden artikel

Regio – Bent u als werkgever op zoek naar een proactieve arbodienst uit Groningen om samen het verzuimbeleid binnen uw onderneming op te stellen? Op dit moment zijn er 19 arbodiensten en casemanagementbureaus met een spreekuurlocatie of eigen vestiging in Groningen gevestigd.

Welke arbodienst uit Groningen of omstreken is echter het meest geschikt voor uw onderneming?

Wat doet de arbodienst?

De arbodienst ondersteunt zowel werkgevers als werknemers bij het verzuimbeleid en het arbeidsomstandighedenbeleid. Verreweg de meeste bedrijven schakelen een arbodienst in op het moment dat voor een ziek personeelslid verzuimbegeleiding noodzakelijk is. Op het moment dat een werknemer ziek is, vereist de Wet verbetering poortwachter namelijk dat u als werkgever een bedrijfsarts moet inschakelen. De arts onderzoekt of de werknemer arbeidsongeschikt is. Hiervoor beoordeelt hij niet alleen de normale werkzaamheden van de werknemer, maar ook of er vervangende werkzaamheden binnen het bedrijf mogelijk zijn. De bedrijfsarts vormt een van de vier deskundigen binnen een arbodienst. Andere experts die werkzaam zijn bij de arbodienst zijn de veiligheidsdeskundige, de arbeidshygiënist en de arbeids- en organisatiedeskundige.

De arbodienst en de zieke medewerker

Voor het beoordelen of een medewerker arbeidsongeschikt is, is altijd een arbodienst noodzakelijk. Een werkgever mag dit niet zelf beoordelen. In de eerste plaats is de werkgever geen arts, maar daarnaast geven de privacy vereisten aan dat enkel een arts de gezondheid van een werknemer mag beoordelen. De arbodienst is dan ook samen met de werknemer en werkgever verantwoordelijk voor een zo spoedig mogelijke re-integratie van de werknemer. Hierbij spelen niet alleen de belangen van de werkgever een rol, maar ook die van de werknemer. Ziek thuis zitten is immers voor niemand prettig en loopt aardig in de kosten. Elke partij is dan ook gebaat bij een spoedig herstel van de arbeidsongeschikte medewerker.

Hoe vind ik de beste arbodienst in Groningen?

Al heeft u maar één medewerker in loondienst met een nulurencontract, u bent alsnog verplicht om een basiscontract met een arbodienst af te sluiten. U kunt de arbodienst uit Groningen inschakelen om advies te geven over de arbeidsomstandigheden op de werkvloer, om een deskundig arbobeleid te creëren of om het ziekteverzuim onder uw werknemers te beperken. Aan de hand van uw doelstellingen vindt u de arbodienst in Groningen die deze taak het beste kan oppakken. HR Navigator beschikt over een handige gratis selectietool om snel en eenvoudig de beste arbodienst uit Groningen te vinden. Na het invullen van de vragenlijst, waar u circa tien tot twintig minuten mee bezig bent, vindt HR Navigator de arbodiensten uit Groningen die het beste bij uw bedrijf passen door het slimme selectiesysteem. Hierdoor vindt u tien keer sneller een goede arbodienst. Probeer de selectietool uit en vind de arbodienst in Groningen die bij uw onderneming past.

Foto's

Deel dit artikel