112GroningenDag: Eerstehulpverleners FC Groningen ook aanwezig !

Deel dit artikel
Redactie 112Groningen

Groningen – Op zaterdag 11 juni 2022 zullen de Eerstehulpverleners FC Groningen zich presenteren tijdens de 112GroningenDag in de MartiniPlaza. Tot 11 juni 2022 stellen we alle deelnemers aan u voor!!

Yes! `Vandaag staat er weer een wedstrijd van FC Groningen op de planning`. Ruim voor de wedstrijd maak je je klaar, praat je bij met collega’s en zorg je dat je op tijd aanwezig bent voor de gezamenlijke briefing met de eerstehulpverleners in het stadion. Na de briefing loop je met je collega’s naar de post waar je bent ingepland. We werken samen met eerstehulpverleners, verpleegkundigen en artsen. Je verwelkomt de bezoekers, wijst ze de weg en maakt een praatje. De wedstrijd is inmiddels begonnen en je hebt een lekkere kop koffie gehaald.

Even later komt er een melding op de portofoon dat er iemand van de trap is gevallen. Je collega’s vragen om assistentie. Samen maken jullie een inschatting op het gebied van eerste hulp. De bezoeker heeft veel last van zijn knie. Echter is het niet nodig om voor controle naar het ziekenhuis te gaan. Omdat het koud is bieden we de bezoeker een kleedje aan en een andere plek, zodat deze geen trappen meer hoeft te lopen. We vragen af en toe even hoe het gaat en aan het eind van de wedstrijd bedankt de bezoeker ons voor de goede zorgen. Er kunnen zich op elk moment allerlei situaties voordoen, van pleisters plakken tot reanimaties. We staan voor elkaar klaar wanneer het nodig is. Waar het kan volg je de wedstrijd in het stadion. Na de wedstrijden praten we nog even na. Het belangrijkste is dat iedereen met een medische spoedvraag geholpen kan worden, daar doen we het voor!

Lijkt het je leuk om als eerstehulpverlener tijdens wedstrijddagen onderdeel uit te maken van de grootste familie van het Noorden? Of wil je meer weten over de rol als eerstehulpverlener bij FC Groningen? We zien en spreken je graag op 11 juni bij de 112GroningenDag.

Op zaterdag 11 juni 2022 vindt voor de derde keer de 112GroningenDag plaats in- en om de MartiniPlaza in Groningen. Van 10.00 tot 17.00 uur (3 euro entree,zie poster) zijn er diverse hulpverleningsinstanties en geven talrijke spectaculaire demonstraties van vele hulpdiensten en er is een een grote informatie / veiligheidsmarkt. Op het Horecaplein kunt terecht voor een hapje en een drankje. U bent van harte welkom!! De 112GroningenDag wordt mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor A&S Vancare en subsponsor 101BHV.nl.

Foto's

Deel dit artikel