Automobilist(59) negeert stopteken en wordt hardhandig klemgereden in Stad (Video)

Deel dit artikel
Redactie 112Groningen & Dumpert & Politie info

Groningen – In de nacht van vrijdag op zaterdag is een 59-jarige automobilist uit Opsterland (Friesland) aangehouden nadat hij het stopteken van de politie negeerde.

Politieagenten wilden het voertuig om 03:20 uur controleren omdat deze opvallend rijgedrag vertoonde. Hierop hebben agenten even na drie uur vannacht een stopteken gegeven aan de automobilist. Het stopteken werd echter genegeerd door de man waarop een achtervolging volgde zegt de politie tegen 112Groningen zaterdagmorgen.

Volgens een woordvoerder van de Politie Noord-Nederland is de automobilist op de Oosterhamriklaan in de stad geramd door de politieagenten. Hierdoor is de auto tegen een paaltje tot stilstand gekomen en hebben agenten de man vervolgens kunnen aanhouden.

De 59-jarige man werd ter controle meegenomen naar het ziekenhuis en kon daarna door de politie worden ingesloten op het politiebureau. De automobilist is aangehouden vanwege het gevaar veroorzaken op de openbare weg en op verdenking van het gebruiken van verdovende middelen.

Het voertuig van de man moest door een bergingsbedrijf worden weggesleept. Ook een geramde politiewagen raakte beschadigd. Op de mediawebsite Dumpert is een video te zien waarop de desbetreffende automobilist wordt geramd en aangehouden door de politie. De video is HIER te bekijken.

Foto's

Deel dit artikel