Grote brandweeroefening bij Qsil in Winschoten

Deel dit artikel
Redactie/ OldambtNu.nl
Winschoten - De brandweer van Winschoten, Scheemda, Finsterwolde, Stadskanaal en Veendam hielden gisteren een grote brandweeroefening bij Qsil of in de volksmond Philips Lighting. Het onderstaande scenario betreft dus een oefening.

Scenario
Het is een broeierige dag geweest met een enorme onweersbui tot gevolg. De bliksem is ingeslagen bij Qsil aan de H.M. Brouwerstraat 1 te Winschoten. In de volksmond noemt men dit nog steeds Philips Lighting.

Een medewerker van Qsil meldt dat er rook komt uit de Bosmanloods. Dit is een opslagloods waar diverse producten liggen opgeslagen en ook mensen werken. Op grond van deze melding wordt de 1 blusploeg van Winschoten inclusief hoogwerker gealarmeerd.

Opschaling
De meldkamer krijgt inmiddels ook meldingen binnen dat er rook wordt gesignaleerd in gebouw Y op hetzelfde terrein. Het zou gaan om een groot en complexgebouw waarin veel koolstoffen en nitraten liggen opgeslagen. Op grond van deze vele meldingen van zowel het personeel als omwonenden besluit de MKNN direct een peloton (Oost) te alarmeren. De blikseminslag heeft een stofexplosie veroorzaakt gevolgd door brand.

De brandweer van Scheemda, Stadskanaal, Finsterwolde en Veendam werden hiervoor opgeroepen. 

 

 

 

Foto's

Deel dit artikel