112GroningenDag: Rope Access Noord ook 11 juni aanwezig

Deel dit artikel
Redactie 112Groningen

Groningen –  Op zaterdag 11 juni 2022 zal Rope Access Noord zich presenteren tijdens de 112GroningenDag in de MartiniPlaza. Tot 11 juni 2022 stellen we alle deelnemers aan u voor!!

Wij zijn Rope Access Noord, een bedrijf dat gespecialiseerd is in het opleiden en verhuren van hoogtereddingsteams die multi inzetbaar zijn voor uiteenlopende complexe on- en offshore situaties. Onze teams zijn getraind om mensen in nood te redden die voor BHV-, brandweer- en/of ambulancepersoneel niet bereikbaar zijn. Wij zijn dan ook een aanvulling op de bestaande hulpdiensten en werken nauw met hen samen.

De kerntaak van onze teams bestaan uit het bereiken en stabiliseren van het slachtoffer, via touwtechnieken en tillen, en het transporteren naar een veilige plaats bereikbaar voor de officiële medische hulpdiensten. Naast EHBO is ons team tevens getraind in traumazorg (ITLS), medische hulpverlening en in het toepassen van het Landelijk Protocol Levensreddend Handelen van de brandweer en de ambulancediensten. Alles sluit naadloos aan op die van de hulpdiensten waardoor ons team zeer efficiënt en tijdbesparend werkt.

We hebben reeds vele complexe reddingen uitgevoerd op zee, uit windmolens, hijskranen, steile (berg)hellingen, mijntorens, fabrieken, besloten ruimten, weegbruggen, torens, masten en steigers in binnen- en buitenland. We kunnen dan ook zeggen dat wij één van de beste rescueteams in Nederland zijn. Naast het leveren van hoogtereddingsteams inventariseren wij met regelmaat risicovolle situaties en werkomgevingen, stellen wij reddingsplannen op en verzorgen wij demonstraties, trainingen en toolboxen. Eén van deze demonstraties laten wij u graag zien op onze stand tijdens de 112Groningen Dag. U zult ons reddingsteam in actie zien en u kunt een kijkje nemen in onze rescue bus in de Expo 1 hal. We zien u graag op 11 juni in Groningen!

 

Op zaterdag 11 juni 2022 vindt voor de derde keer de 112GroningenDag plaats in-en om de MartiniPlaza in Groningen. Van 10.00 tot 17.00 uur (3 euro entree,zie poster) zijn er diverse hulpverleningsinstanties en geven talrijke spectaculaire demonstraties van vele hulpdiensten en er is een een grote informatie / veiligheidsmarkt. Op het Horecaplein kunt terecht voor een hapje en een drankje. U bent van harte welkom!! De 112GroningenDag wordt mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor A&S Vancare en subsponsor 101BHV.nl.

 

Foto's

Deel dit artikel