Winters weer eind maart van korte duur (Video)

Deel dit artikel
Redactie 112Groningen

Groningen – Donderdagmiddag sneeuwt het goed in de Provincie en in de stad zoals hier in o.a. Paddepoel en Oosterhoogebrug en Selwerd. 

Woensdag werd er al code geel afgekondigd voor donderdagmiddag – en avond. De sneeuwpret is van korte duur, wel blijft het koud dit weekend. In rest van Nederland bleef de sneeuw op sommige plekken liggen.

 

Oogtv meldt:

“Sneeuw zal niet lang blijven liggen”
“Er waait een koude en straffe noordoostenwind, windkracht 5, langs de Wadden hard, misschien wel stormachtig, windkracht 8. Later in de avond en in de nacht naar vrijdag wordt het droog. Aan de temperatuur verandert weinig. De sneeuw zal niet lang blijven liggen. Er is lichte dooi en in combinatie met een relatief warme ondergrond zal de sneeuw snel wegsmelten.”

“Op vrijdag een koude noordoostenwind”
“Vrijdagochtend is er wel grote kans op een witte wereld. Het kwik schommelt rond de 1 graad om uiteindelijk op te lopen naar 3 graden. Het is kil met wolkenvelden, maar toch schijnt ook de zon af en toe, zij het nogal waterig en waait er nog altijd een koude noordoostenwind, windkracht 4 tot 5. In de nacht naar zaterdag schommelt het kwik rond het vriespunt en zullen wolken er voor zorgen dat eerder verwachtte vorst in ons gebied waarschijnlijk uitblijft. De kans op zware nachtvorst is in ieder geval sterk afgenomen.”

Koud weekend
“Op zaterdag is er veel bewolking maar zijn er ook opklaringen. Het blijft op een spatje regen na droog bij 7 graden. In de nacht lichte vorst bij -2 of -3 graden. Zondag valt er een, winterse, bui maar schijnt ook zo nu en dan de zon. Het wordt 7 graden. De nieuwe week lijkt wisselvallig te gaan verlopen.”

Meer informatie over het weer vind je op deze pagina.

Foto's

Deel dit artikel

Video