Veel vertier voor kids tijdens de 112GroningenDag 11 juni 2022 (+trailer)

Deel dit artikel
Redactie 112Groningen

Groningen – Op zaterdag 11 juni tijdens de 112GroningenDag is er ook volop vertier voor de kinderen. Er is deze dag een speciaal Kinderplein ingericht waar de kinderen zich helemaal kunnen uitleven met springkussens, Clown Marco met brandweer hond (en sminken), De Bierspiekers en nog veel meer…

Op het kinderplein in de Borgmanhal kunnen de kinderen zich prima vermaken op de springkussens en zich laten amuseren door Clown Marco. Natuurlijk is er op de dag genoeg actie voor de kinderen. Zelf “brand” blussen samen met de jeugdbrandweer(is de planning!) of spectaculaire demonstraties bekijken van de brandweer i.s.m andere diensten.

Een kijkje nemen in de grote brandweervoertuigen(Bosbrandweer, Ziegler) of op de foto naast een politieauto(Audi) is ook al een belevenis op zich. Ook is er een groot veld waar radiografische hulpverlening voertuigen rondrijden, midden in een miniatuurlandschap.

Naast alle vrolijke activiteiten is de 112GroningenDag ook bijzonder leerzaam voor kinderen. Wat houdt het werk in van de  brandweer en ambulance enz.? Wat moet je doen als er brand uitbreekt? Er zijn diverse activiteiten en spellen waarbij de kinderen zelf van alles ontdekken over het werk van de hulpdiensten, maar ook wat ze zelf kunnen doen.

 

Op zaterdag 11 juni 2022 vindt voor de derde keer de 112GroningenDag plaats in-en om de MartiniPlaza in Groningen. Van 10.00 tot 17.00 uur (3 euro entree,zie poster) zijn er diverse hulpverleningsinstanties en geven talrijke spectaculaire demonstraties van vele hulpdiensten en er is een een grote informatie / veiligheidsmarkt. Op het Horecaplein kunt terecht voor een hapje en een drankje. U bent van harte welkom!! De 112GroningenDag wordt mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor A&S Vancare en subsponsor 101BHV.nl.

 

112Haren

Foto's

Deel dit artikel

Video