Jeugddetentie voor 17-jarige tankstation(Shell) overvaller

Deel dit artikel
ADP, bron (samenwerking)

ASSEN (ADP) – Een 17-jarige jongen uit Groningen is voor een overval op een tankstation en een poging daartoe in Groningen veroordeeld tot een jeugddetentie van 220 dagen. Daarnaast legde de rechter hem ook een voorwaardelijke plaatsing in een jeugdinrichting (jeugd-tbs) op. De straf is gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie. 

De tiener stapte op 1 augustus met een mes het tankstation aan de Zonnelaan binnen en eiste geld. Hij vertrok met 25 euro. Twee dagen later stond hij met een mes in het tankstation aan de Paterswoldseweg in Groningen. Deze overval mislukte, de medewerker weigerde geld af te staan.

 

De jongen kreeg de straf ook voor een mishandeling op het schoolplein van het Heijerdahl in Groningen op 1 juli. De tiener is eerder al eens veroordeeld voor een straatroof. De rechter hield er rekening mee dat de jongen licht verstandelijk beperkt is en kampt met een traumatisch verleden.

 

Er is ook sprake van een vorm van autisme waardoor het voor de tiener moeilijk is de gevolgen van zijn handelen te overzien. De tiener kan een opname in een jeugdkliniek afwenden door zich intensief te laten begeleiden en te houden aan de opgelegde afspraken.

Foto's

Deel dit artikel

Video