Op afstand uitlezen van bestanden van digitale tachografen – welke functies biedt Tachoscan Web?

Deel dit artikel
Ingezonden artikel & Stock photo

Groningen – Voor chauffeurs is het verzamelen van data over het rijgedrag en verkeer erg belangrijk.

Hiermee wordt er gekeken of het vervoer goed geregeld wordt en voor een professioneel vervoersbedrijf is dit waar je organisatie mee staat of valt. Het is daarom belangrijk om goede software te hebben die het verzamelen van data mogelijk maakt.

En daar komt de Tachoscan Web om de hoek kijken. Een uitgebreide software om data toegankelijk te maken en het rijgedrag te bevorderen. Maar welke functies biedt deze software allemaal en hoe weet je of dit de software is die geschikt is voor jouw organisatie? We geven een aantal tips om dit te bekijken.

 

De toegang tot data

Een van de beste features van de Tachoscan Web van Inelo.com is de toegankelijkheid van data. Het zorgt ervoor dat alle chauffeurs van de organisatie op een makkelijke manier met elkaar in contact staan en het is voor iedereen goed bruikbaar en ook bereikbaar. Met een simpele blik op de Tachoscan Web wordt het rijgedrag van verschillende chauffeurs inzichtelijk en kun je als organisatie precies zien of er voldoende pauzes worden genomen, of andere belangrijke zaken. Het verzamelen van data en vooral de toegankelijkheid daarvan is ontzettend belangrijk voor een vervoersbedrijf.

Inzicht in rijgedrag

Als je door de artikelen scrolt van blikopdeweg.nl zie je genoeg artikelen die laten zien waarom het noodzakelijk is om uitgerust op weg te gaan. Het maken van lange uren in de auto en onvoldoende pauzes nemen zijn twee factoren die bijdragen aan verkeersongelukken door onoplettendheid. Juist daardoor is het ontzettend belangrijk dat hierop wordt ingespeeld en het rijgedrag van je chauffeurs ook op afstand direct inzichtelijk is. Een andere manier kan natuurlijk ook zijn om je chauffeurs goed op te leiden en het belang van uitgerust de weg op gaan te laten inzien, maar in de praktijk is dat niet altijd makkelijk. De Tachoscan Web biedt daarin een handige oplossing!

Archiveren van data

Niet alleen de toegankelijkheid van data is belangrijk, maar ook het kunnen archiveren hiervan. En dat is ook iets waar deze Tachoscan Web in uitblinkt. Zo kun je tot ongeveer 7 jaar terug de informatie bekijken over het rijgedrag van chauffeurs en andere zaken, om goed om te kunnen gaan met wet- en regelgeving. Alles om je organisatie op rolletjes te laten verlopen.

Regelgeving is geen mysterie meer

Wil je altijd op de hoogte zijn van de laatste wet- en regelgeving rondom vervoersbedrijven? Dan biedt deze Tachoscan Web ook een zeer effectieve uitkomst. Zodra er iets verandert is dit zichtbaar en wordt het apparaat ook direct ingesteld met de juiste wet-en regelgeving. Een kind kan de was doen!

Online is de nieuwe norm

Wat vooral belangrijk is, is dat je altijd online toegang hebt tot zowel inzicht in de gegevens, maar ook tot ondersteuning en hulp op locatie. Heb je problemen met de Tachoscan Web? Dan kan je een beroep doen op hulp uit de organisatie. En ook kun je op ieder gewenst moment online je gegevens inzien, om zo op een veilige manier op weg te gaan.

Foto's

Deel dit artikel