Storm Eunice: West-Nederland en Wadden naar ‘code rood’, Groningen blijft ‘oranje’ (Live updates)

Deel dit artikel
Tekst: Oogtv (bron)

Groningen – Storm Eunice raast vanaf vrijdagmiddag en avond in alle hevigheid over Groningen. Van de laatste ontwikkelingen houden we u op de hoogte door middel van nieuwsitems.  Hou ook onze Facebook en Twitter account in de gaten. Wees voorzichtig . Ga alleen de weg op als het moet !!!

  • KNMI: ‘Vanaf 14.00 uur ‘code rood’ in westen, Groningen blijft voorlopig ‘oranje’
  • Meerdere scholen in Groningen geven hun leerlingen rond het middaguur ‘stormvrij’

Zolang het verantwoord is, blijven de bussen van Qbuzz ook na 14.00 uur rijden in Groningen. De vervoersmaatschappij roept reizigers wel op om zelf het weer goed in de gaten te blijven houden en alleen te reizen als dat echt nodig is.

Treinen

Volgens ProRail is de kans vanaf vrijdagmiddag groot dat er bomen op het spoor waaien. Door storm Eunice is het ook te gevaarlijk voor storingsploegen om de weg op te gaan. Daarom ligt het treinverkeer vanaf vrijdagmiddag 14.00 uur in heel Nederland stil.

De sneltrein van Groningen naar Leeuwarden om 13.09 is voor deze vrijdag de laatste Arriva-trein die vertrekt vanaf het Hoofdstation in Groningen. De laatste trein die vertrekt in de provincie is de trein uit Winschoten naar de Stad. Deze vertrekt om 13.10 uur. Daarna ligt het treinverkeer van Arriva stil, totdat storm Eunice is gaan liggen en ProRail weer op pad kan om de eventuele stormschade te herstellen.

 

Update: In overleg met Rijkswaterstaat heeft de provincie Groningen besloten om, vanwege de veiligheid, vanaf 14.00 uur volledig stoppen met de bediening van bruggen en sluizen in de provincie. Deze maatregelen gelden tot het einde van de storm. Wanneer dat is, is op dit moment nog niet bekend. We zijn erop voorbereid om ook zaterdag 19 februari nog in actie te komen.

Geen bruggen en sluizen

In overleg met Rijkswaterstaat en de provincie Fryslân is besloten dat we vanwege de veiligheid op vrijdag 18 februari vanaf 14.00 uur volledig stoppen met de bediening van bruggen en sluizen in beide provincies.

De maatregelen gelden tot het einde van de storm. Wanneer dat is, is op dit moment nog niet bekend. We zijn erop voorbereid om ook zaterdag 19 februari nog in actie te komen.

 

Ook de bussen van Arriva stoppen eerder met rijden. De buslijnen van Arriva liggen vanaf 15.00 uur stil. Uitzonderingen zijn de bussen op de Waddeneilanden, die stoppen met rijden na aankomst laatste veerboot.

Inmiddels zijn de laatste treinen van Arriva in Groningen vertrokken naar hun eindbestemming. Vanaf 14.00 uur ligt alle treinverkeer in Groningen stil.

 

Update:

Waterschap Noorderzijlvest heeft toch besloten dat het vrijdagmiddag volledige dijkbewaking inzet in Groningen. Volledige dijkbewaking is nodig vanaf een waterstand van 3.80 meter boven NAP en het waterschap verwacht dat dit kort na 02.00 uur het geval gaat zijn langs de Groningse kust.

 

 

Foto's

Deel dit artikel

Social media