Operatie Julianaplein dit weekend van start (+webcam)

Deel dit artikel
Aanpak Ring Zuid, bron

Groningen – Na maanden van voorbereiding is het vandaag om 20.00 uur eindelijk zo ver: Operatie Julianaplein gaat los. In dertien weken bouwen we een tijdelijk Julianaplein, om ruimte te maken voor de bouw van het nieuwe Julianaplein. De start van Operatie Julianaplein is weer een belangrijke mijlpaal voor het project Aanpak Ring Zuid.

We rekenen erop dat inwoners van Noord-Nederland hun verantwoordelijkheid nemen door de auto te laten staan als dat mogelijk is, om zo samen een verkeerschaos te voorkomen. Meldt aanpak Ring zuid.

 

Groningen krijgt dus een nieuw Julianaplein. Daarvoor gaat het huidige knooppunt op de schop en komt er een tijdelijke kruising. Tussen 11 februari en 9 mei worden verschillende rijrichtingen afgesloten. Dit levert 3 maanden lang ernstige verkeershinder op. De afsluitingen hebben grote gevolgen voor de hele stad Groningen. We verwachten ernstige verkeershinder op de omleidingsroutes, maar ook op veel andere wegen in en rond de stad. Houd hier rekening mee en laat zoveel mogelijk de auto staan. Werk thuis, als dat kan. Pak de fiets of maak gebruik het OV.

Lees ook

Webcam

Foto's

Deel dit artikel

Video

Social media