Landelijk vonden de GGD’en 80.723 nieuwe bevestigde coronabesmettingen

Deel dit artikel
Tekst: Oogtv (bron)

Groningen – In de gemeente Groningen heeft de GGD sinds donderdagochtend 1.153 nieuwe besmettingen met het coronavirus aangetroffen. Dat blijkt uit de dagcijfers die het RIVM vrijdagmiddag bekend maakte. In de rest van de provincie vond de GGD nog eens 1.728 infecties.

Het aantal besmettingen in de gemeente Groningen daalde met 432 infecties, ten opzichte van het aantal tussen woensdag- en donderdagochtend. In de provincie werden 314 besmettingen minder gevonden dan in de voorgaande vierentwintig uur.

Er werden geen nieuwe overlijdens gemeld uit de provincie. Donderdag was dat wel het geval. Toen maakte het RIVM melding van een overlijden door corona in de gemeente Midden-Groningen.

Landelijk vonden de GGD’en 80.723 nieuwe bevestigde coronabesmettingen. Dat zijn er 6.139 minder dan donderdag. Vrijdagochtend lagen er 1.540 mensen met corona in het ziekenhuis, donderdag waren dat er 27 minder. Op de IC’s zijn nu 189 patiënten opgenomen vanwege COVID-19, negen minder dan donderdag. Het RIVM registreerde negentien overlijdens door COVID-19, vier meer dan donderdag.

Foto's

Deel dit artikel