Landelijk 39.978 nieuwe infecties met COVID-19

Deel dit artikel
Foto's: Tekst: Oogtv.nl (Bron)

Groningen – Het aantal nieuwe besmettingen in één dag heeft in de afgelopen vierentwintig uur opnieuw een record gebroken in zowel de gemeente als de provincie Groningen. Het RIVM maakte donderdagmiddag melding van 1.448 besmettingen in één dag binnen de provinciegrenzen en 732 nieuwe infecties in de gemeente.

 

De 1.752 besmettingen in de provincie zijn er 1.174 meer dan het aantal wat woensdag door het RIVM naar buiten werd gebracht. Ook in de gemeente Groningen lag het aantal nieuwe besmettingen fors hoger dan tussen dinsdag- en woensdagmiddag, met 510  infecties meer dan woensdagmiddag werden gemeld door het RIVM. De meeste besmettingen in de Ommelanden werden geregistreerd bij inwoners van de gemeente Midden-Groningen (223).

Een inwoner van de gemeente Stadskanaal kwam te overlijden aan de gevolgen van COVID-19. Ziekenhuisopnamecijfers maakt het RIVM sinds het begin van deze week niet meer bekend.

Landelijk

Voor Nederland als geheel maakte het RIVM donderdag melding van 39.978 nieuwe infecties met COVID-19. Dat zijn er 1.778 meer dan woensdagmiddag werden gemeld. In de Nederlandse ziekenhuizen werden 149 nieuwe patiënten opgenomen, waarvan 16 op een IC. Het RIVM maakt donderdag melding van tien nieuwe overlijdens door COVID-19.

Foto's

Deel dit artikel