53 km/u te snel en geen tarievenkaart bij taxi chauffeur, boete en EMG

Deel dit artikel
Instagram Team Verkeer, bron

Groningen – Opnieuw hield de politie zaterdagnacht wederom een snelheidscontrole op de A7 bij de wegwerkzaamheden ‘Aanpak Ring Zuid’ te Groningen. Aldaar geldt een snelheidsbeperking van 70 km/u. Tijdens deze snelheidscontrole constateerden zij bij de bestuurder van een Taxi een snelheid van 127 km/u. Dit betreft een gecorrigeerde snelheidsoverschrijding van de maximumsnelheid van 53 km/u.

Daarop heeft de politie de bestuurder staande gehouden. Voor deze grove snelheidsovertreding hebben zij het rijbewijs van de taxichauffeur ingevorderd en is er proces-verbaal opgemaakt. De verkeersofficier zal een beslissing nemen over wat er met het rijbewijs zal gebeuren.

Daarnaast bleek dat de tarieven-/informatiekaart niet zichtbaar aanwezig was en dat er van binnenuit naar buiten toe een taxi-led uitstraalde. Beide feiten zijn strafbaar en is eveneens proces-verbaal voor opgemaakt. De ILenT wordt in deze ook in kennis gesteld en zal een beslissing nemen over de chaufferskaart. De chauffeur is gezien deze grove overtreding, i.c.m. zijn verkeersverleden, aangemeld voor de cursus EMG.

Foto's

Deel dit artikel