Horeca Leek voor één dag even weer open voor publiek (Video)

Deel dit artikel
Foto's: Jordi Haverdings & Jelte Haumersen/InfoLeek.nl

Leek – Waar elke horeca ondernemer afgelopen week al bang voor was, is vrijdagavond werkelijkheid geworden tijdens de corona persconferentie. Horeca moet de deuren gesloten houden.

 

De ‘harde lockdown’ wordt vanaf vandaag, zaterdag 15 januari deels versoepeld. Zo mogen de kappers, sportscholen en niet essentiële winkels weer open. Aldus minister Mark Rutte en Ernst Kuipers geldt dit niet voor de horeca. ‘Het is nog te vroeg om die sector ook open te gooien, het risico op een explosieve groei van het aantal besmettingen en daarmee ziekenhuisopnames is kortgezegd, te groot.’

Toch de deuren open
WinkeleninLeek heeft met een aantal ondernemers en het bestuur van de Handelsvereniging contact gehad en de mogelijkheid besproken om vanuit Leek ook een signaal af te geven. Vandaag heeft dan ook een groot deel van de Leekster horeca haar deuren geopend. Dit doen ze symbolisch van 5 voor 12 tot 16.00 uur. Dit is niet om burgerlijk ongehoorzaam te zijn maar gezamenlijk een statement te maken.

Geen handhaving
Burgemeester Ard van der Tuuk zei eerder tegenover InfoLeek dat hij de ondernemers helemaal begrijpt en graag ziet dat het ontvangen van gasten op een verantwoorde manier kan plaatsvinden. Ook zei Van der Tuuk dat er in de gemeente Westerkwartier niet gehandhaafd zou worden. We spraken vandaag in het centrum van Leek met Ard van der Tuuk die tientallen ondernemers gesproken heeft. “Bij nagenoeg iedereen staat het water aan de lippen. Laten we vandaag gebruiken om de ondernemers te steunen en te laten demonstreren.”

Koffieactie
WinkeleninLeek heeft een gratis koffieactie opgezet waarbij elke winkelier die de deuren opent een koffiebon uitdeelt aan kopers of bezoekers die daarna bij de geopende horeca ingeleverd kan worden voor een gratis kopje koffie.

 

Foto's

Deel dit artikel

Video