Landelijk vonden de GGD’en 35.521 nieuwe bevestigde coronabesmettingen

Deel dit artikel
Foto's: Tekst: Oogtv.nl (Bron)

Groningen – In de gemeente Groningen heeft de GGD sinds donderdagochtend 261 nieuwe besmettingen met het coronavirus aangetroffen. Dat blijkt uit de dagcijfers die het RIVM vrijdagmiddag bekend maakte. In de rest van de provincie vond de GGD nog eens 396 infecties.

 

Het aantal besmettingen in de gemeente Groningen daalde met 367 infecties, ten opzichte van het aantal tussen woensdag- en donderdagochtend. In de provincie werden 563 besmettingen minder gevonden dan in de voorgaande vierentwintig uur.

Twee inwoners van de provincie Groningen werden opgenomen in een ziekenhuis. Deze mensen komen uit de gemeentes Veendam en Eemsdelta. Inwoners van de gemeentes Veendam en Pekela overleden aan de gevolgen van het virus.

Landelijk vonden de GGD’en 35.521 nieuwe bevestigde coronabesmettingen. Dat zijn er 2.085 meer dan donderdag. Vrijdagochtend lagen er 1.289 mensen met corona in het ziekenhuis, donderdag waren dat er 74 meer. Op de IC’s zijn nu 335 patiënten opgenomen vanwege COVID-19, 26 meer dan donderdag. Het RIVM registreerde zestien overlijdens door COVID-19, drie meer dan donderdag.

Foto's

Deel dit artikel