Tot twee jaar cel voor twee mannen die seks hadden met een vrouw

Deel dit artikel
Foto's: 112Groningen.nl & ADP (bron)

GRONINGEN – Het Openbaar Ministerie (OM) heeft tegen twee mannen uit Sappemeer (38) en Beilen (45) celstraffen tot twee jaar geëist wegens seksueel misbruik. De mannen zouden in augustus 2018 in Baflo seks hebben gehad met een vrouw, die na druggebruik bewusteloos was geraakt.

De seksuele handelingen werden met een telefoon gefilmd. Volgens het OM was de oudste verdachte de cameraman. De vrouw werd later geconfronteerd met dit filmmateriaal. De mannen dreigden die te plaatsen op internet, als ze aangifte zou doen. De vrouw stapte een maand later naar de politie.

Ghb en cocaïne

Een van de verdachten is een bekende van de vrouw. Hij woonde destijds in Baflo. Hij had op die avond met de vrouw afgesproken. Ze hadden beide ghb en cocaïne gebruikt. De oudste verdachte was later die avond ook van de partij. Hij zei op zitting dat hij alleen cocaïne had gebruikt. De man bekende dat hij had gefilmd, maar ontkent seks te hebben gehad met de bewusteloze vrouw. ,, Ik schaam me vreselijk”, zei hij. Hij hoorde anderhalf jaar cel eisen.

“Moet je kijken wat die ghb doet, joh. Ze is compleet nokkie gegaan”. Deze woorden zou de jongste verdachte op filmpjes hebben geuit over de vrouw. Voor hem wil de officier twee jaar celstraf.  Terwijl de vrouw buiten bewustzijn was, duurden de handelingen voort.

‘Nog filmen ook’

De vrouw was ten tijde van het gebeuren verslaafd aan drugs en raakte die avond buiten bewustzijn ,,Zij kon daardoor geen ‘nee’ meer zeggen. De mannen hadden moeten stoppen”, zei de officier. ,, En dan nog in die toestand filmen ook.” Beide verdachten hebben een strafblad vol drugs- en geweldfeiten.

De vrouw claimde 12.500 euro schadevergoeding. Dat bedrag zou aan de vrouw moeten worden toegewezen.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Foto's

Deel dit artikel