Brandweer rukt wederom uit voor vermeende gaslucht bij Zorgpost in Helpman

Deel dit artikel
Foto's: Liam Lameris - 112Groningen.nl & Patrick Wind

Groningen – De Groninger brandweer werd zondagmiddag rond tien over twaalf gealarmeerd voor een melding van een vreemde lucht bij de Zorgpost van Cosis aan de Chopinlaan in Helpman.

Zaterdagmiddag moest de brandweer ook al met spoed uitrukken naar hetzelfde adres voor exact dezelfde melding. Ook zondag werd er door de medewerkers van de zorgpost een vreemde lucht geroken in het pand.

“Toen wij vanmiddag het gebouw binnenstapten roken wij een gasgeur”, vertelt brandweerwoordvoerder Edwin Oosterheerd. “Onze meetapparatuur gaf echter geen alarm. Nu laat onze viergasmeter ook alleen van zich horen wanneer er sprake is van hoge concentraties. Daarom hebben we Enexis ter plaatse laten komen. De monteurs van Enexis beschikken over hele nauwkeurige meetapparatuur. Zelfs als je niks kunt ruiken, kan hun meetapparatuur een gaslek detecteren.”

Brandweerlieden hebben in het gebouw uit voorzorg een aantal apparaten afgekoppeld van het gas. “De gaslucht was daarna verdwenen. Maar wat het precies is, en wat de oorzaak is, dat is echt een vraag die Enexis door onderzoek zal moeten beantwoorden. De situatie is in ieder geval nu veilig.”

Foto's

Deel dit artikel