Landelijk meldt het RIVM 18.616 nieuwe besmettingen

Deel dit artikel
Foto's: Tekst: Oogtv.nl (Bron)

Groningen – Het aantal coronabesmettingen wat in de afgelopen vierentwintig uur werd vastgesteld in de gemeente Groningen was ruim vijftig procent hoger dan in de dag ervoor. Ook in de provincie als geheel steeg het aantal nieuwe besmettingen aanzienlijk.

Volgens het RIVM zijn tussen maandag- en dinsdagochtend 288 nieuwe corona-besmettingen vastgesteld in de gemeente Groningen. In de rest van de provincie Groningen waren het er 275. De meeste besmettingen in de Ommelanden werden aangetroffen in de gemeentes Oldambt en Westerkwartier (beide 41).

Eén inwoner van de provincie werd opgenomen in een ziekenhuis vanwege een coronabesmetting. Deze persoon is afkomstig uit de gemeente Midden-Groningen. In dezelfde gemeente werd ook een overlijden door covid-19 gemeld.

Landelijk meldt het RIVM 18.616 nieuwe besmettingen, 3.993 meer dan maandag. 179 mensen werden opgenomen in een ziekenhuis, waarvan 28 op een IC. Bij het RIVM werden landelijk 19 overlijdens gemeld door corona. Dat waren er maandag 14.

Foto's

Deel dit artikel