Gratis isolatie offerte voor inwoners van Groningen

Deel dit artikel
Ingezonden artikel & foto Pixabay

Groningen – Inwoners van de provincie Groningen die hun woning willen laten isoleren, kunnen vanaf vandaag een gratis prijsopgave aanvragen bij Isolatiebedrijf Groningen. Het gaat te langzaam met de isolatie van woningen in Nederland, dat stellen drie grote politieke partijen. Volgens de ChristenUnie, het CDA en GroenLinks zullen pas in het jaar 2100 alle woningen geïsoleerd zijn als we op dit tempo door blijven gaan.

 

Maar in het Klimaatakkoord staat dat alle woningen in 2050 al duurzaam zouden moeten zijn. Zoals het nu lijkt gaan we deze doelstelling dus niet halen en daarom stellen de politieke partijen een zogenoemd ‘Nationaal Isolatieprogramma’ voor.

 

Van bodem- tot dakisolatie
Om alvast voor te sorteren op politiek Den Haag biedt Isolatiebedrijf Groningen alle inwoners van Groningen de mogelijkheid aan tot het aanvragen van isolatie offertes. Wie zich afvraagt wat het isoleren van zijn of haar woning ongeveer zou kosten, kan vanaf deze maand dus gratis en vrijblijvend een prijsopgave opvragen. Dat betekent dat je een prijs per mail toegestuurd zal krijgen nadat je het contactformulier op de website hebt ingevuld. Het is mogelijk om prijzen op te vragen van bodemisolatie, vloerisolatie, gevelisolatie, dakisolatie en spouwmuurisolatie.

Prijsopgave in 1 minuut
Het opvragen van een offerte voor isolatie in Groningen duurt slechts 1 minuut en is helemaal gratis. Dat houdt in dat je nergens aan vast zit. Je bent na het ontvangen van de prijsopgave dus niet verplicht om zaken te doen met het bedrijf waarvan je de offerte hebt ontvangen. Wel kun je de offerte vergelijken met andere isolatiebedrijven in Groningen om zo tot de beste prijs te komen. Wanneer je het contactformulier op de website invult, kun je binnen 2 (werk)dagen een reactie via e-mail verwachten.

Subsidie tot wel 30%
Bovendien krijgt iedereen die zijn of haar woning wil laten isoleren vanaf dit jaar een fors deel van de kosten vergoed, want sinds 1 januari 2022 gelden er nieuwe regels voor het isoleren van een woning. Zo krijgen huiseigenaren niet 20%, maar 30% van de isolatiekosten vergoed. Op die manier helpt de overheid woningeigenaren om de woning te verduurzamen en om zo de komende jaren minder energie te verbruiken. De subsidie is onderdeel van de ISDE (Investeringssubsidie Duurzame energie en Energiebesparing).

 

Foto's

Deel dit artikel