Crypto het nieuwe normaal

Deel dit artikel
Ingezonden artikel

Groningen – Crypto is een relatief nieuw maar veelbelovende manier van beleggen geworden. Studenten, bedrijven, eigenlijk iedereen is hier steeds meer mee bezig, zo ook in Groningen. Het is een vorm van beleggen waar sommige mensen het fijne nog niet van weten, maar waar velen met de tijd zeker meer mee te maken gaan krijgen. Tijdens een familiebijeenkomst, feestje, op het werk of op school zul je er vast wel eens over gehoord hebben. Dankzij de ontwikkeling van apps voor het beleggen in crypto is heel voor ieder laagdrempelig geworden om te investeren. 

 

Wat is crypto?

Crypto en dan met name bitcoin vind je in de vorm van coins en werkt als een digitale valuta. De beweegreden achter het ontstaan van de meeste crypto zoals de welbekende bitcoin heeft te maken met het macht verkrijgen over de banken en overheden. Men vond dat deze partijen te veel macht hadden over ons vermogen en om deze reden ontstond deze nieuwe munteenheid die zelfregulerend is en geen centrale eigenaar heeft.

 

Alternatief voor traditioneel geld

Het nadeel van het traditionele geld is dat dit minder waard wordt, wat met name komt door de inflatie en nadelige spaarrente. Mensen zoeken daarom naar alternatieve manieren om verstandig met het spaargeld om te gaan. Mensen zoeken een toevluchtsoord in bijvoorbeeld goud. Papiergeld is immers ongelimiteerd en er kan altijd meer van gemaakt worden. Goud daarentegen is schaars en het kost veel geld om dit te delven, wat de economische waarde intact houdt of zelfs verbeterd. Dankzij de komst van crypto wat men ook wel het ‘digitale goud’ noemt, gaan mensen zich hierop richten. Bitcoin is bijvoorbeeld ook schaars en kostbaar om te realiseren, waarbij het ook nog eens een beperkte productiecapaciteit heeft. Een aantal landen waarbij de inflatie torenhoog is, overheerst de crypto nog meer. Delen van Afrika, Venezuela, Libanon, Iran en Turkije leggen steeds meer de nadruk op het gebruiken van de bitcoin. De volatiliteit van crypto is soms nihil vergeleken met de koersontwikkelingen van bepaalde valuta’s.

 

Betalen met crypto

Wat crypto ook nog eens als voordeel heeft is dat het als betaalmiddel gebruikt kan worden. je kunt ripple kopen maar ook weer verkopen. Webwinkels, bedrijven, op reis, bij voetbalclubs of landen onderling betalen hedendaags al in crypto valuta. Het is eenvoudig te vervoeren en is in een flits van een seconde aan de andere kant van de wereld. Voor je het weet kun je binnenkort je kop koffie in het stadscafé van Groningen afrekenen met crypto.

 

Digitalisering

De telefoon, tablet of laptop ontbreekt hedendaags bij niemand in huis. Door de opkomst van apps die je helpen bij het beleggen in crypto kun je hedendaags via de telefoon, tablet, computer of wat voor digitaal apparaat dan ook via het internet beleggen. Apps die je automatisch een melding geven wanneer bijvoorbeeld de ripple koers een bepaald punt bereikt waardoor jij dat koop- of verkoopmoment niet kunt missen. Of je nu aan het winkelen bent in hartje Groningen, een college volgt bij een van de universiteiten of lekker met vrienden aan het borrelen bent. Crypto leeft dag en nacht en door middel van slimme technologie die jouw bij het beleggen in crypto helpt, mis je geen seconde.

Foto's

Deel dit artikel