182 nieuwe coronabesmettingen in gemeente Groningen; 430 infecties en één sterfgeval in provincie

Deel dit artikel
Tekst: Oogtv.nl (Bron)

Groningen –  In de gemeente Groningen is het aantal besmettingen met het coronavirus sinds vrijdagochtend met 182 toegenomen. Dat blijkt uit de meest recente cijfers van het RIVM, die zaterdagmiddag (nieuwjaarsdag) naar buiten werden gebracht.

 

Daarnaast maakte het rijksinstituut melding van 248 nieuwe infecties in de rest van de provincie. Uit de cijfers blijkt dat er in de gemeente Groningen 19 besmetting minder zijn gevonden dan tussen donderdag- en vrijdagochtend. In de rest van de provincie vond het RIVM 116 besmettingen minder dan in de voorgaande vierentwintig uur. De gemeente Midden-Groningen kende, na de gemeente Groningen, de meeste nieuwe besmettingen (45).

Er werden drie nieuwe ziekenhuisopnames en één overlijden door COVID gemeld binnen de provinciegrenzen. Vrijdag meldde het RIVM ook één sterfgeval van een bewoner van de provincie Groningen.

Voor Nederland als geheel maakte het RIVM zaterdag melding van 15.667 nieuwe infecties met COVID-19. Dat zijn er 1.129 minder dan vrijdagmiddag werden gemeld. In de Nederlandse ziekenhuizen werden 150 nieuwe patiënten opgenomen, waarvan 17 op een IC. Daarmee komt het totale aantal coronagerelateerde ziekenhuisopnames op zaterdagmiddag op 1.660, met in totaal 472 opnames op de IC’s in Nederland. Het RIVM maakt zaterdag melding van 27 nieuwe overlijdens door COVID-19.

Foto's

Deel dit artikel