Muntendammer(75) moet cel in voor seksueel misbruik kleinkind

Deel dit artikel
ADP, bron

GRONINGEN (ADP) – Een 75-jarige man uit Muntendam heeft zijn kleindochter zeven jaar lang seksueel misbruikt. Hij moet hiervoor een gevangenisstraf van twee jaar uitzitten. Het misbruik begon toen het kind elf jaar oud was.   Het misbruik kwam boven tafel tijdens de psychische behandeling van de kleindochter. Ze was achttien jaar oud toen haar behandelaar in 2019 het vermoeden kreeg dat de problemen van zijn patiënt dieper lagen, dan tot nu toe was blootgelegd. Het werd duidelijk dat de jonge vrouw van jongs af aan stelselmatig door haar opa werd misbruikt. Als klein kind kwam de jonge vrouw wekelijks bij haar opa en oma, omdat die op haar pasten.

Grote gevolgen

Tijdens het oppassen pleegde de opa ontuchtige handelingen. Dit gebeurde bij hem thuis, in zijn auto, schuur of boot. Hij maakte misbruik van zijn overwicht dat hij, als oppasser en familielid, op haar had. Ook het leeftijdsverschil speelt hier volgens de rechter een grote rol. Toen het kind wat ouder werd betaalde de man haar voor zijn gerief. Dit leidde tot grote psychische- en lichamelijke gevolgen voor het meisje, waar zij tot op de dag van vandaag mee kampt.

Het Openbaar Ministerie eiste een celstraf van 3,5 jaar lang. De rechter hield meer rekening met de leeftijd van de verdachte en de gevolgen die hij ondervond toen de zaak aan het licht kwam. De man is gescheiden en door zijn familie aan de kant gezet. Hij is nooit eerder met justitie in aanraking geweest. De Muntendammer moet het slachtoffer een smartenbedrag van 25.000 euro betalen.

Foto's

Deel dit artikel