137 nieuwe coronabesmettingen in gemeente Groningen; 386 in provincie

Deel dit artikel
Tekst: Oogtv.nl (Bron)

Groningen – In de gemeente Groningen is het aantal besmettingen met het coronavirus sinds zondagochtend met 137 toegenomen. Dat blijkt uit de meest recente cijfers van het RIVM, die maandagmiddag naar buiten werden gebracht. Daarnaast maakte het rijksinstituut melding van 249 nieuwe infecties in de rest van de provincie. Uit de cijfers blijkt dat er in de gemeente Groningen vijftig besmettingen meer zijn gevonden dan tussen zaterdag- en zondagochtend. In de rest van de provincie vond het RIVM 38 besmettingen meer dan in de voorgaande vierentwintig uur.

 

De gemeente Midden-Groningen kende, na de gemeente Groningen, de meeste nieuwe besmettingen (47). Er werden geen nieuwe ziekenhuisopnames of overlijdens gemeld binnen de provinciegrenzen. Maandag meldde het RIVM nog één ziekenhuisopname van een bewoner van de provincie Groningen.

Landelijk

Voor Nederland als geheel maakte het RIVM maandag melding van 13.844 nieuwe infecties met COVID-19. Dat zijn er 2.827 minder dan zondagmiddag werden gemeld. In de Nederlandse ziekenhuizen werden 212 nieuwe patiënten opgenomen, waarvan 29 op een IC. Het RIVM maakt maandag melding van 28 nieuwe overlijdens door COVID-19. Zondag waren dat er 39.

 

Foto's

Deel dit artikel