227 nieuwe coronabesmettingen in gemeente Groningen; 520 in provincie

Deel dit artikel
Foto's: Tekst: Oogtv.nl (Bron)

Groningen – In de gemeente Groningen is het aantal besmettingen met het coronavirus sinds zondagochtend met 227 toegenomen. Dat blijkt uit de meest recente cijfers van het RIVM, die maandagmiddag naar buiten werden gebracht. Daarnaast maakte het rijksinstituut melding van 293 nieuwe infecties in de rest van de provincie. Uit de cijfers blijkt dat er in de gemeente 129 besmettingen meer zijn gevonden dan tussen zaterdag- en zondagochtend. In de rest van de provincie vond het RIVM dertien besmettingen meer dan in de voorgaande vierentwintig uur. De gemeente Westerkwartier kende, na de gemeente Groningen, de meeste nieuwe besmettingen (59).

 

In de provincie Groningen werd één nieuwe ziekenhuisopname gemeld vanwege corona. Deze patiënt is afkomstig uit de gemeente Oldambt. Er werden geen nieuwe sterfgevallen gemeld uit de provincie.

Landelijk

Voor Nederland als geheel maakte het RIVM maandag melding van 21.053 nieuwe infecties met COVID-19. Dat zijn er 2.100 minder dan zondagmiddag werden gemeld. In de Nederlandse ziekenhuizen werden 262 nieuwe patiënten opgenomen, waarvan 51 op een IC. Het RIVM maakt maandag melding van 34 nieuwe overlijdens door COVID-19. Zondag waren dat er 28.

 

Foto's

Deel dit artikel