GGD Groningen opent vaccinatielocatie Hanze Plaza voor boosterprikken

Deel dit artikel
Foto's: 112Groningen.nl & GGD Groningen

Groningen – Vanaf woensdag 8 december is het mogelijk om een boosterprik tegen corona te halen bij de nieuwe vaccinatielocatie Hanze Plaza in Groningen. Op deze locatie gaat GGD Groningen op afspraak boostervaccinaties geven.

Boosterprik
Op 19 november jl. zijn de eerste boosterprikken gezet. Allereerst zijn de 80-plussers aan de beurt. Deze mensen krijgen bovenop de vaccinaties die zij eerder kregen nog een vaccin, een zogeheten boosterprik, om de bescherming tegen ernstige ziekte en ziekenhuisopnames op hoog niveau te houden.

Uitnodiging van oud naar jong
80-plussers krijgen op volgorde van leeftijdsjaren de gelegenheid om een afspraak te maken voor deze vaccinatie. Binnenkort zijn de 70-plussers en 60-plussers aan de beurt (ook weer van oud naar jong). Ook zorgmedewerkers en bewoners van zorginstellingen komen in aanmerking voor de boosterprik. Het streven is om alle 60-plussers rond de jaarwisseling de gelegenheid te hebben gegeven een boosterprik te komen halen. Daarna komen de 60-minners aan de beurt.

Afspraak maken
De GGD Groningen vaccineert in Hanze Plaza alleen met de boosterprik. Deze vaccinatie kan men alleen op afspraak krijgen. Op volgorde van leeftijdsjaren kan men de afspraak maken.
• Dat kan online via coronavaccinatie-afspraak.nl
• Liever telefonisch een afspraak maken?
Wacht dan op de uitnodigingsbrief. Daarin staat het telefoonnummer voor het maken van een afspraak.

Foto's

Deel dit artikel