179 nieuwe besmettingen in gemeente Groningen; vijf ziekenhuisopnames en twee overlijdens in provincie

Deel dit artikel
Foto's: Tekst: Oogtv.nl (Bron)

Groningen – In de gemeente Groningen heeft de GGD sinds woensdagochtend 179 nieuwe besmettingen met het coronavirus aangetroffen. Dat blijkt uit de dagcijfers die het RIVM donderdagmiddag bekend maakte. In de rest van de provincie vond de GGD nog eens 402 infecties.

 

Het aantal besmettingen in de gemeente Groningen steeg met 46 infecties, ten opzichte van het aantal tussen dinsdag- en woensdagochtend. In de rest van de provincie werden 150 besmettingen meer gevonden dan in de voorgaande vierentwintig uur. Midden-Groningen kende de meeste nieuwe besmettingen in de Ommelanden, met 73 nieuwe infecties.

Het RIVM meldt vijf nieuwe ziekenhuisopnames uit de provincie. Woensdag kende de provincie slechts één ziekenhuisopname door COVID-19. Wel meldde het RIVM woensdag één sterfgeval, een inwoner van de gemeente Groningen. Dit aantal steeg naar twee overlijdens tussen woensdag- en donderdagochtend. Deze gestorvenen zijn afkomstig uit de gemeente Veendam. Zegt Oogtv.nl.

 

Landelijk

Landelijk vonden de GGD’en 23.142 nieuwe bevestigde coronabesmettingen. Dat zijn er 4.627 meer dan woensdag. Donderdagochtend lagen er 2.813  mensen met corona in het ziekenhuis, woensdag waren dat er 2.768. Op de IC’s zijn nu 605 patiënten opgenomen vanwege COVID-19, 18 meer dan woensdag. Het RIVM registreerde 65 overlijdens door COVID-19. Woensdag waren dat er 45.

Foto's

Deel dit artikel