Beste oplossing voor uw autoruit vervangen in Groningen

Deel dit artikel
Ingezonden artikel

Groningen – Als inwoner van de provincie Groningen maakt u waarschijnlijk veelvuldig gebruik van uw auto. Dit niet alleen om de kinderen naar school te brengen, maar bijvoorbeeld ook om uzelf naar het werk te verplaatsen. Wanneer u regelmatig gebruik maakt van uw auto is de kans groot dat u op een zeker ogenblik eens met bepaalde schade zal worden geconfronteerd. Vooral ruitschade komt wat dat betreft veel vaker voor dan u waarschijnlijk op het eerste zicht vermoedt. Heeft u hier reeds mee te maken en bent u op zoek naar de interessantste oplossing voor een autoruit vervangen in Groningen? Wij stellen ze graag aan u voor!

 

Is autoruit vervangen Groningen bij ruitschade verplicht?

In eerste instantie willen we graag een misverstand de wereld uit helpen. Wanneer u te rade bent gegaan bij één of meerdere autoglasherstellers voor het een autoruit reparatie of het vervangen van uw autoruit is de kans groot dat zij u hebben verteld dat dit verplicht is om een afkeuring voor de apk te voorkomen. Dat is niet correct. Een autoruit vervangen in Groningen is bij autoruitschade lang niet altijd verplicht, in tegendeel. Om te kunnen achterhalen of dit het geval is of niet is het belangrijk om rekening te houden met meerdere factoren, namelijk:

 

  • Waar is de autoruitschade precies terug te vinden?
  • Wat is de aard van de ruitschade?
  • Heeft de schade een invloed op de veiligheid van de inzittenden en de andere weggebruikers?

 

Bovenstaande zorgt er voor dat u eigenlijk uitsluitend een afkeuring voor de apk moet vrezen indien er sprake is van schade aan de voorruit van uw auto die in het gezichtsveld van de bestuurder is gelegen. In dat geval kan een enkele reflectie van een koplamp of zonlicht er voor zorgen dat u deels wordt verblind met alle gevolgen van dien. In dat geval is het vervangen van uw autoruit in Groningen inderdaad verplicht. In heel veel andere situaties is het nog steeds aangeraden om de auoruitschade te laten herstellen, maar hoeft u niet meteen een afkeuring voor de apk te vrezen.

 

Wat is een originele autoruit?

Om een echt goed beeld te krijgen van de gemiddelde kosten waar u rekening mee moet te houden bij een autoruit vervangen in Groningen is het altijd interessant om weten dat er meerdere soorten autoruiten op de markt bestaan. Een originele autoruit is bijvoorbeeld een ruit die beschikt over een merklogo. Deze autoruiten staan er om bekend in eerste instantie uitsluitend verkocht te mogen worden door erkende merkdealers. Uiteraard is dit geen probleem, maar dit logo heeft wel een behoorlijke impact op de kostprijs. In principe kunt u er eveneens voor kiezen om een originele autoruit op de tweedehandse markt te gaan zoeken, maar zelfs dan zult u merken dat deze nog steeds vrij duur is. Uw beschadigde autoruit vervangen in Groningen door een nieuwe originele autoruit lijkt dus op financieel vlak niet meteen de beste keuze.

 

Waarom is een after market autoruit interessanter?

Een tweede mogelijkheid waar u op het vlak van een autoruit vervangen in Groningen over beschikt is kiezen voor een after market autoruit. Een dergelijke autoruit beschikt over een belangrijk visueel verschil ten opzichte van een origineel exemplaar. Dit verschil is terug te vinden in het feit dat een after market autoruit niet over een merklogo beschikt. Hierdoor zijn het niet alleen merkdealers die ze mogen verkopen waardoor de prijs behoorlijk kan worden ingeperkt. Het feit dat er geen merklogo aanwezig is bij after market autoruiten zorgt er uiteraard voor dat de kostprijs behoorlijk kan worden gedrukt. Ondanks de aanzienlijk lagere prijs is het zo dat u nog steeds te maken heeft met een uitstekend kwaliteit autoglas.

 

In tegenstelling tot wat er namelijk wel eens wordt vermoed is het namelijk absoluut niet zo dat er bij een after market autoruit moet worden ingeleverd op kwaliteit. Dit kan ook helemaal niet, want zowel de fabriek als de productielijn van deze autoruiten zijn precies hetzelfde als bij originele exemplaren. Met andere woorden, wilt u in Groningen uw autoruit vervangen door middel van een gloednieuwe after market autoruit dan zorgt er voor dat u te allen tijde kunt rekenen op de best mogelijke prijs-kwaliteitverhouding.

 

Foto's

Deel dit artikel