Stadjer vrijgesproken van verwonden Heerenveen-supporter door gooien vuurwerk

Deel dit artikel
112Groningen.nl & ADP

GRONINGEN (ADP) – Een 24-jarige man uit Groningen is vrijgesproken van poging tot zware mishandeling tijdens de derby tussen sc Heerenveen en fc Groningen op 14 april 2019. Een vrouw in het familievak van Heerenveen kreeg een stuk vuurwerk in haar gezicht dat door fc Groningen-supporters was gegooid. Ze liep een gekneusde onderkaak op. 

Het Openbaar Ministerie (OM) verweet de Stadjer dat stuk vuurwerk te hebben gegooid. De man moest hiervoor naar de politierechter in Groningen. Hij verscheen niet. Hij kreeg geen vrij van zijn werkgever, omdat hij al te vaak voor verhoren en rechtszaken vrij heeft gehad. De man kreeg eind april zeven maanden cel opgelegd voor zijn betrokkenheid bij de fatale mishandeling van de Griekse restauranthouder Lazoros Kounatidis in Hoogkerk. In zijn zaak loopt een hoger beroep.

Jaswisseling

De man werd na de wedstrijd aangehouden op basis van camerabeelden en getuigenverklaringen. Het stuk vuurwerk zou zijn gegooid door een gezette man in een rode jas. De gelijkenis met de aangehouden Stadjer was groot. Bij zijn aanhouding droeg hij echter geen rode, maar een groene jas. Dat komt, omdat de man die jas heeft verwisseld met een van zijn maten, zei de officier van justitie. Die jaswisseling was ook op camerabeelden te zien.

De aanklaagster zag voldoende bewijs om de man te kunnen veroordelen en eiste een celstraf van twee maanden. Volgens de rechter blijkt niet uit  het dossier de man de fakkel gooide, die de vrouw heeft geraakt. ‘Er zijn meer fakkels gegooid en het kan ook een andere fakkel zijn geweest’, zei de rechter.

 

Foto's

Deel dit artikel