Hoe kun je hacks op je smartphone voorkomen?

Deel dit artikel
Foto's: Ingezonden artikel

Denk je dat alle gegevens op je telefoon veilig in je zak zitten? Helaas is dat niet het geval. We gebruiken tegenwoordig onze smartphones voor bijna alles, van het betalen van rekeningen tot het verzenden van e-mails. Daarom bevatten ze zeer gevoelige informatie over ons leven. Het is dan ook niet meer dan logisch dat je wilt voorkomen dat je mobiele telefoon gehackt wordt. In dit artikel kun je lezen hoe je kunt voorkomen dat de hackers je sim only smartphone weten binnen te dringen. 

 

 

Hoe kun je voorkomen dat hackers je mobiele telefoon binnendringen?

 

Er zijn een paar acties die je kunt ondernemen om je smartphone en alle persoonlijke informatie die daar is opgeslagen tegen hackers te beschermen. Dit is wat je kunt doen:

 

 1. Vergrendel je smartphone. Maak een sterk wachtwoord om het scherm van je apparaat te vergrendelen. Als je telefoon ook functies als Touch ID of Face ID heeft, stel je deze ook in.
 2. Schakel mobiele data of wifi alleen in als het nodig is. Dit kan voorkomen dat schadelijke software je gegevens gebruikt.
 3. Zet je hotspot uit op drukke plaatsen. Het maakt het voor de hacker gemakkelijker om toegang te krijgen tot je smartphone wanneer je hotspot is ingeschakeld. En als je deze functie gebruikt, zorg er dan voor dat je een sterk wachtwoord hebt ingesteld.
 4. Controleer van tijd tot tijd de lijst met apps die op je smartphone zijn geïnstalleerd. Als je verdachte apps opmerkt, verwijder deze dan onmiddellijk.
 5. Klik nooit op verdachte links. Als je een vreemd sms-bericht van je vriend hebt ontvangen waarin staat dat je op een link moet klikken om een ​​willekeurige site te openen, denk dan twee keer na voordat je het doet. Er kan vermomde malware zijn, wat kan leiden tot onder meer phishing.
 6. Zorg ervoor dat je apparaat en de apps die erop zijn geïnstalleerd up-to-date zijn.
 7. Jailbreak je telefoon niet. Dit kan de kans vergroten dat je smartphone later wordt gehackt.
 8. Gebruik tweefactorauthenticatie. Een extra beveiligingslaag voor je apps zorgt ervoor dat je de enige bent die er toegang toe heeft.

 

Hoe kun je een hacker van je smartphone verwijderen?

 

Ben je al te laat met het voorkomen van een hack op je mobiele telefoon? Helaas! Gelukkig is het alsnog wel mogelijk om de hacker van je smartphone te verwijderen. Het eerste wat je hiervoor moet doen is je apparaat terugzetten naar de fabrieksinstellingen. Online vind je diverse handleidingen over hoe je dit moet doen op een Android toestel of iPhone. Houd er echter rekening mee dat dit je niet alleen helpt om van de hacker af te komen, maar zo wordt ook elk bestand op je smartphone verwijderd. Wil je daarom geen reset uitvoeren? Probeer dan een van de onderstaande acties om de hacker van je telefoon af te krijgen:

 • Verwijder verdachte apps. Zoek naar applicaties die je niet zelf op je telefoon hebt geïnstalleerd en verwijder ze. Er zijn echter geen garanties dat dit zeker zal helpen.
 • Installeer een antivirusprogramma. Het kan schadelijke software of processen op je apparaat detecteren en je helpen je smartphone te beschermen tegen toekomstige mogelijke hackeraanvallen.
 • Vertel je contacten dat je bent gehackt. Het is het beste om ze te laten weten dat ze geen verdachte berichten van je telefoonnummer mogen openen, zodat ze niet in de problemen komen.

 

Foto's

Deel dit artikel