Verdubbeling aantal besmettingen (133) in gemeente Groningen; 426 nieuwe infecties in provincie

Deel dit artikel
112Groningen & Tekstbron OOGTV.nl

Groningen – In de gemeente Groningen heeft de GGD sinds woensdagochtend 133 nieuwe besmettingen met het coronavirus aangetroffen. Dat is verdubbeling ten opzichte van het aantal nieuwe besmettingen van woensdag, zo blijkt uit de dagcijfers die het RIVM donderdagmiddag bekend maakte. In de rest van de provincie vond de GGD nog eens 293 infecties.

Het aantal besmettingen in de gemeente Groningen steeg met 68 infecties ten opzichte van het aantal tussen dinsdag- en woensdagochtend. In de rest van de provincie werden 130 besmettingen meer gevonden dan in de voorgaande vierentwintig uur. Het aantal nieuwe besmettingen is het hoogste aantal in Groningen sinds juli van dit jaar.

Bij het RIVM werden vier nieuwe ziekenhuisopnames gemeld uit de gemeente Groningen. Ook kwam één persoon uit de gemeente Het Hogeland te overlijden aan het coronavirus. Woensdag meldde het RIVM slechts één ziekenhuisopname uit de provincie Groningen en werden er geen nieuwe overlijdens geregistreerd.

Landelijk vonden de GGD’en 16.364 nieuwe bevestigde coronabesmettingen. Dat zijn er 3.716 meer dan woensdag en daarmee het hoogste aantal besmettingen in één dag sinds het begin van de pandemie. Donderdagochtend lagen er 1.699 mensen met corona in het ziekenhuis, woensdag waren dat er 52 minder. Op de IC’s zijn nu 330  patiënten opgenomen vanwege COVID-19, drie meer dan woensdag. Het RIVM registreerde 26 overlijdens door COVID-19. Woensdag waren dat er 25.

Foto's

Deel dit artikel