84 nieuwe coronabesmettingen in gemeente Groningen, 229 in provincie

Deel dit artikel
Foto's: 112Groningen & Tekstbron OOGTV.nl

Groningen – In de gemeente Groningen heeft de GGD sinds zondagochtend 84 nieuwe besmettingen met het coronavirus aangetroffen. Dat blijkt uit de dagcijfers die het RIVM maandagmiddag bekend maakte. In de provincie Groningen als geheel werden 229 nieuwe besmettingen vastgesteld.

De GGD vond in de gemeente Groningen dertig besmettingen minder dan tussen zaterdag- en zondagochtend. In de provincie als geheel werden dertien besmettingen minder gevonden dan in de voorgaande vierentwintig uur. De meeste besmettingen in de Ommelanden werden aangetroffen in de gemeente Westerkwartier (36).

Er werden geen nieuwe ziekenhuisopnames en sterfgevallen gemeld uit Groningen bij het RIVM. Dat was ook zondag het geval.

Landelijk vonden de GGD’en 11.848 nieuwe bevestigde corona-besmettingen, 499 meer dan gisteren. In totaal zijn, tussen zondag- en maandagochtend, 188 mensen met corona opgenomen in het ziekenhuis. 35 van deze patiënten werden opgenomen op een IC. Het RIVM registreerde 22 nieuwe overlijdens door COVID-19. Zondag waren dat er slechts acht.

Foto's

Deel dit artikel