Werkzaamheden A28 zorgen voor vertraging bij Qbuzz

Deel dit artikel
112Groningen.nl & Oogtv.nl (Bron)

De werkzaamheden rond de zuidelijke ringweg hebben zondag opnieuw geleid tot vertragingen bij vervoersbedrijf Qbuzz, meldt oogtv.nl.

Zondagmiddag meldde het bedrijf dat verschillende lijnen met vertragingen te maken hadden die op konden lopen tot boven de dertig minuten. Het ging onder andere om de lijnen 5, 6, 8, 50, 51, 300, 309 en 312. Qbuzz riep reizigers op om eventueel met alternatief vervoer te reizen. Het gaat voornamelijk om lijnen die normaal gebruik maken van de A28, maar nu vanwege de werkzaamheden om moesten rijden. Omdat het op de omleidingsroutes druk was, ontstond er vertraging. Uit gegevens blijkt dat er ook zondagavond nog bussen rijden met flinke vertraging. Onder andere de bus richting Emmen en richting Annen reden zondagavond met ongeveer een kwartier vertraging.

Zaterdag
Ook zaterdag had Qbuzz te maken met vertraging. Volgens het bedrijf moesten reizigers toen rekening houden met vertragingen van dertig tot veertig minuten. Ook vielen verschillende ritten uit.

Dit weekend is de A28 in beide richtingen tussen het Julianaplein en Groningen-Zuid afgesloten. Ook de Brailleweg en de Vondellaan zijn dicht. De werkzaamheden duren tot maandagochtend 06.00 uur.

Foto's

Deel dit artikel