Eerste maandag van de maand: Sirenetest om 12:00 uur niet overal hoorbaar (update)

Deel dit artikel
112Groningen.nl

Groningen – Maandag 6 november 2023 om 12:00 uur werd ook de sirene weer getest. Dit gebeurt iedere eerste maandag van de maand. 

Het signaal duurt onafgebroken 1 minuut en 26 seconden. Als u dan de sirene hoort, weet u dat er niets aan de hand is. De sirene wordt nooit getest op nationale feestdagen, Dodenherdenking en religieuze feestdagen.

Sirene gaat meerdere malen bij alarm

Als u de sirene meerdere malen achter elkaar hoort, is er sprake van alarm. Er is dan zeker iets aan de hand. Het kan ook zijn dat u op een andere manier wordt gewaarschuwd, bijvoorbeeld door een rondrijdende geluidswagen. Volg dan de instructies op van de aanwezige autoriteiten. Gaat de sirene op een ander moment dan de eerste maandag van de maand om 12.00 uur? Ga dan naar binnen, sluit deuren en ramen en zet radio of tv aan op de regionale rampenzender.

 

Mocht u de sirenes maandagmiddag niet gehoord hebben, dan kunt u contact opnemen met [email protected]

Check ook

Video Roden(archief)

 

Update 6 november 2023: Niet overal werd de sirene gehoord, o.a. in een klein deel van de stad (omgeving Oosterhoogebrug) en in deel van Winschoten en bij Wagenborgen werd die niet overal door iedereen gehoord. Hoorden we via tipgevers. Andere plekken ook weer wel. In Paddepoel en Vinkhuizen sws wel, ook in Hoogkerk. Reageer hier.(Facebook)

Op de meeste plekken was die gelukkig wel hoorbaar. Mocht u de sirenes maandagmiddag niet gehoord hebben, dan kunt u contact opnemen met [email protected]

 

Foto's

Deel dit artikel

Social media