Politie houdt twee verdachten aan na bedreiging; samoerai zwaard en een honkbalknuppel in beslag genomen

Deel dit artikel
Foto's: 112Groningen.nl & Bron: Handhaving Groningen

Groningen – Gisteravond kreeg de Handhaving in Groningen een melding van een heterdaad diefstal. Er zouden twee personen reclame borden hebben gestolen en waarbij de eigenaren achter de verdachten aan zaten.

Handhavers van Groningen waren in de buurt en gingen naar de laatst bekende locatie. Daar werden zij gewenkt door een groep personen die aangaven de eigenaren van de reclameborden te zijn. Zij gaven aan dat de twee personen die de borden hadden gestolen hen ook ernstig had bedreigd met de dood. Zij gaven aan dat de twee verdachten een woning binnen waren gegaan. Toen er door het raam naar binnen werd gekeken zagen wij dat één van de twee verdachten een samoerai zwaard pakte en vervolgens richting de voordeur liep. Hierop werd gelijk afstand van de woning genomen, omstanders op veilige afstand gestuurd en met spoed de politie erbij gevraagd.

Gelukkig was de Politie dichtbij en vrij snel ter plaatse. De politie is vervolgens met behulp van de bonk de woning binnen gekomen. In de woning troffen zij de twee verdachten aan welke hierop zijn aangehouden. In de woning vond de politie het samoerai zwaard en tevens een honkbalknuppel. Beide wapens zijn in beslag genomen. De verdachten zijn overgebracht naar het cellencomplex en de eigenaren van de reclameborden zullen aangifte doen van diefstal en bedreiging.

Foto's

Deel dit artikel