Politie en handhaving houden persoon aan voor poging doodslag ambtenaar

Deel dit artikel
Foto's: 112Groningen.nl & Bron: Handhaving Groningen

Groningen – De politie heeft samen met de handhaving in Groningen een persoon aangehouden voor een poging doodslag tegen een ambtenaar in functie. Collega’s van de handhaving zagen een voertuig op het trottoir staan welke de gehele doorgang blokkeerde.

Toen zij bij het voertuig stonden kwam er iemand aangelopen die zich uitgaf als bestuurder van het voertuig. De handhavers zagen in het voertuig een aangebroken fles wijn liggen en ook gaf de bestuurder de indruk onder invloed te zijn. Toen de handhavers de bestuurder vroegen of deze gedronken had, antwoordde de bestuurder hier positief op. Daarop gaf de handhaving aan dat de bestuurder dan beter niet verder kon rijden en mocht hij dit wel doen, dat dan de politie erbij gehaald zou worden.

Hierop werd de bestuurder gelijk agressief tegen de collega’s van de handhaving en kwam erg bedreigend op hen af, waarop zij snel afstand creëerden tussen hen de de bestuurder. De bestuurder stapte vervolgens in het voertuig en reed opeens met hoge snelheid op één van de handhavers af. Hierbij moest de handhaver aan de kant springen om niet geraakt te worden. Vervolgens ging het voertuig er met hoge snelheid vandoor. Na een achtervolging door de binnenstad kon het voertuig uiteindelijk door de politie aan de kant gezet worden. De bestuurder is hierop vervolgens aangehouden.

De politie wilde bij de verdachte een blaastest afnemen, echter werd deze door de bestuurder geweigerd. Ook een bloedtest weigerde de bestuurder. Tegen de bestuurder is aangifte gedaan en de nodige processen-verbaal zijn opgemaakt.

Foto's

Deel dit artikel