Bestuurder mogelijk onder invloed van cocaïne aangehouden door onopvallende politie eenheid

Deel dit artikel
Foto's: 112Groningen & Facebook: Politie Basisteam Ommelanden Midden

Veendam – De afgelopen twee nachten zijn enkele agenten van het politie basisteam Ommelanden Midden indienst geweest als een onopvallende. Zo rijden ze door hun werkgebied met een (zoals het lijkt) een gewone auto. Maar dit is een auto met ‘stop’- en ‘volg’ borden en een blauw zwaailicht met sirene. Dat laat het politie basisteam Ommelanden Midden weten op Facebook.

 

Zo kunnen ze ongezien woningen of andere locaties in de gaten houden naar aanleiding van bijvoorbeeld meldingen van buurtbewoners of instanties.

Omdat de auto volledig is uitgerust als een ‘politie’ voertuig kunnen de agenten ook meldingen mee rijden. Zo troffen ze een bestuurder die zij naar aanleiding van een melding hebben staande gehouden.

De agenten hebben een speekseltest afgenomen bij de bestuurder. De uitslag van de speekseltest geeft aan dat er mogelijk cocaïne is gebruikt. Hierop hebben de agenten de bestuurder aangehouden en heeft de GGD arts op het politiebureau bloed afgenomen voor het onderzoek naar drugsgebruik. De uitslag van de bloedproef is niet bekend.

Foto's

Deel dit artikel