Eigenaar weet samen met Dierenambulance ontsnapte wallaby te vangen (update)

Deel dit artikel
Foto's: Tekst: Oogtv.nl (Bron)

Groningen – Een verkeersmedewerker, die maandagavond aan het werk was bij de afslag van de westelijke ringweg bij de Suikerlaan, moest even twee keer met zijn ogen knipperen: “Ik ben toch niet gek, man? Moet je kijken wat hier staat, dan. Een kangoeroe!” Zegt Oogtv.nl

De wallaby ontsnapte begin deze maand, voor de tweede keer in korte tijd, bij zijn eigenaar. Hij houdt twee van deze buideldieren als huisdier op de Bamboo Logde bij het Suikerterrein. Sinds die tijd hopst het dier rond in de omgeving. De dierenambulance werd al meerdere keren opgeroepen om het dier te vangen, maar elke poging mislukte tot nu toe. Ook maandagavond werd de dierenambulance gealarmeerd over het dier.

Eind september ontsnapte het dier voor de eerste keer. Toen wisten politieagenten en medewerkers van de Dierenambulance het dier wel te vangen, met behulp van speurhonden. De eigenaar kreeg het dier toen terug.

 

Update: De wallaby die twee weken geleden wist te ontsnappen is dinsdagavond gevangen. De eigenaar wist het dier samen met een medewerker van de Dierenambulance te vangen. Dat meldt dinsdagavond RTV Noord.

Begin deze maand wist de wallaby, voor de tweede keer in korte tijd, te ontsnappen. Het dier verbleef op het Bamboo Lodge op het Suikerunieterrein. Sindsdien zwierf het in de omgeving rond, en werd het dier verschillende keren gespot. Dinsdagavond bleek dat het dier was teruggekeerd naar het Suikerunieterrein, waarbij het zichzelf had klemgezet. De eigenaar kon toen samen met de Dierenambulance-medewerker het dier insluiten.

 

Foto's

Deel dit artikel

Social media