Politie en gemeente controleren bij garageboxen in Groningen

Deel dit artikel
112Groningen.nl & Instagram: politie_groningen_zuid

Groningen – De gemeente Groningen heeft vanmiddag met de ondersteuning van de politie Groningen een controle uitgevoerd bij garageboxen aan de Duinkerkenstraat.

Allereerst is er gekeken naar de bedrijvigheid (voertuigen en personen) bij deze boxen. Daarnaast is door de gemeente gecontroleerd of in strijd met het bestemmingsplan werd gehandeld. Bovendien wou de politie een goed beeld krijgen van de activiteiten in en bij de garageboxen. Uiteraard is daarbij gelet op mogelijke signalen van ondermijnende criminaliteit.

Bij het openen van een garagebox bleek dat op de begane grond een bar, een ruimte met douche, een wasmachine en een ruimte met bed was gerealiseerd. Op de bovenverdieping bleek ook een ruimte met een bed en een woonkamer te zijn ingericht. Het is niet toegestaan om op een industrieterrein te wonen. Verder had de politie signalen binnengekregen dat in een garagebox gestolen fietsen zouden staan. Er werden inderdaad diverse fietsen in de box aangetroffen. Geen enkele fiets bleek te zijn gestolen.

Tref je een verdachte situatie aan of vermoed je illegale omstandigheden op een industrieterrein aan? Meld dat dan bij de politie! Dat kan door naar 0900-8844 te bellen.

Foto's

Deel dit artikel